Rotarijanci nagradili najbolje čakovečke maturante

Rotary klub Čakovec  uručio je 12.06.2023.  svoje tradicionalne nagrade izvrsnosti maturantima čakovečkih srednjih škola. Ova dodjela ima kontinuitet od 2004.godine, a nagrade nose ime predsjednika i osnivača čakovečkih rotarijanaca dr. Ivana Sklepića. [...]

Rotary klub Čakovec  uručio je 12.06.2023.  svoje tradicionalne nagrade izvrsnosti maturantima čakovečkih srednjih škola. Ova dodjela ima kontinuitet od 2004.godine, a nagrade nose ime predsjednika i osnivača čakovečkih rotarijanaca dr. Ivana Sklepića. U proteklih 19 godina nagradu je primilo 112 maturanta, pri čemu je ukupna vrijednost donacija veća od 70.000 eura. Nagrađuju se samo odlični učenici, a dodatne bodove nosi sudjelovanje i uspjeh na natjecanjima, izvanškolskim aktivnostima te obiteljski socijalni status.

Ovogodišnji dobitnici su: Leo Stričak iz Tehničke škole Čakovec, Lovro Hranilović Petričić iz čakovečke Gimnazije Josip Slavenski, Nika Micek iz Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, Vanja Modrinjak iz Graditeljske škole Čakovec, Dino Kovač iz Gospodarske škole Čakovec te Tena Vizinger iz Srednje škole Čakovec.

Na prigodnoj svečanosti u čakovečkom Caffe baru Bedem aktualni predsjednik čakovečkih rotarijanaca dr. Kristijan Valkaj nabrojao je i druge humanitarne akcije koje provode, istaknuvši da su dosada realizirali preko 200 projekata ukupne vrijednosti oko 270.000 eura. On je učenicima uručio prigodna priznanja i novčane nagrade u iznosu od 400 eura u društvu tajnika kluba Luke Munđara koji će ga, po isteku rotarijanske godine, naslijediti na mjestu predsjednika.

-Znanje, cjeloživotno učenje i rad na vlastitim vještinama je danas bitnije nego ikad. Tako bi mogli reći da je znanje ključ koji otvara vrata uspjeha, a cjeloživotno učenje put koji nas vodi prema njima. Neprestano učenje otvara vrata koja nikada ne biste ni zamijetili da ne tražite znanje, naglasio je predsjednik Valkaj.

U prigodnom popratnom programu nastupili su Katja Dania uz klavirsku pratnju prof. Nikole Mutvara, Grgur Međimurec na gitari te Tara Vidović i Filip Vinko svi iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec.

Leave your comment

Please enter your name.
Please enter comment.