Posljednje zbogom Branku Špoljaru

Prvi put u dvadesetogodišnjoj povijesti Rotary kluba Čakovec izostala je ceremonijalna primopredaja predsjedničkog lanca dosadašnjeg predsjednika novoizabranome, koja se trebala održati za mjesec dana. Aktualnog predsjednika Kluba, Branka Špoljara, više [...]

Prvi put u dvadesetogodišnjoj povijesti Rotary kluba Čakovec izostala je ceremonijalna primopredaja predsjedničkog lanca dosadašnjeg predsjednika novoizabranome, koja se trebala održati za mjesec dana. Aktualnog predsjednika Kluba, Branka Špoljara, više nema. Preminuo je prošle srijede, 16. svibnja, u 67. godini. Izgubio je podužu bitku za život. Bio je član Rotary kluba od samoga osnutka. U jubilarnoj godini zapala ga je dužnost predsjednika, koju, nažalost, nije uspio obnašati puni jednogodišnji mandat. Bio je omiljen među svojim rotarijanskim prijateljima. Pamtit će ga kao nadasve skromnog, dobrodušnog, vedrog i druželjubivog čovjeka. Ne čudi stoga da mu je pripala i nagrada Paul Harris, najveće priznanje u Rotary Internationalu za osobne donacije i humanitarno djelovanje.

Ne tuguju za Brankom samo prijatelji rotarijanci, već i svi koji su ga poznavali, susretali ga ili se družili s njime. Kao diplomirani inženjer geodezije, neko vrijeme bio je prvi čovjek Ureda za katastar u Međimurskoj županiji, a poslije toga se posvetio geodetskoj struci u vlastitoj firmi. Bio je vrstan, cijenjeni geodet i ostao to do kraja svog života, koji ga i nije mazio. Prije desetak godina umrla mu je supruga Jasminka, također geodeta, pa je ostao samohrani otac sa sinom Brankom. Sve je to prebrodio svojom životnom vitalnošću. Bio je zaljubljenik u tenis, skijanje i jedrenje, koje je upotpunjavao sviranjem gitare. Otišao je nadasve dobar čovjek i vrstan stručnjak, ugledni Čakovčanac koji je volio svoj grad. Počivaj u miru, prijatelju!

Leave your comment

Please enter your name.
Please enter comment.