Mladen Letina primio predsjednički lanac Rotary kluba Čakovec

Članovi Rotary kluba Čakovec okupili su se ovog ponedjeljka u Macincu na svečanosti primopredaje predsjedničkog lanca kojeg je dosadašnji predsjednik Branimir Novak predao novom predsjedniku Mladenu Letini. Novo je vodstvo [...]

Članovi Rotary kluba Čakovec okupili su se ovog ponedjeljka u Macincu na svečanosti primopredaje predsjedničkog lanca kojeg je dosadašnji predsjednik Branimir Novak predao novom predsjedniku Mladenu Letini.
Novo je vodstvo kluba za rotarijansku 2019./2020. godinu izabrano je još na izbornoj skupštini Rotary kluba Čakovec u prosincu protekle godine, a svi izabrani dužnost preuzimaju 1. srpnja 2019. godine. Svečanost preuzimanja predsjedničkog lanca održana je na imanju novog predsjednika Mladena Letine, a tom su prigodom i dodijeljene nagrade Paul Harris Fellow istaknutim članovima ovog kluba za posebne zasluge.
Primili su je Franjo Kiš, Branko Krnjak, Juraj Levačić, Ivan Marodi i Robert Tkalčec. Rotarijanskom druženju nazočio je i Ivan Sklepić na čiju je inicijativu 1997. godine Rotary klub Čakovec i osnovan.
Svečanosti je nazočila i Ljiljana Trstenjak koja je izabrana za guvernerku Distrikta 1913 u rotarijanskoj godini 2021.-2022. i time će biti prva žena Guvernerka Rotary kluba u Hrvatskoj. U prigodnim govorima spomenuto je kako je čakovečki Rotary klub među 15 najaktivnijih u Hrvatskoj od njih šezdesetak, što je posebno priznanje svim članovima upravo u ovoj godina kada se slavi 90 godina rotarijanstva u Hrvatskoj.
O kvaliteti rada čakovečkih rotarijanaca argumentira i posebno priznanje koje je primio dosadašnji predsjednik RK Čakovec, mr. Branimir Novak, dr.vet.med. za aktivno sudjelovanje u ostvarivanju ciljeva Distrikta 1913, promicanje rotarijanskih vrijednosti i nesebično služenje u 2018-2019 godini, od guvernera Distrikta prof. dr.sc. Darka Tipurića na distriktnoj konferenciji u Puli, 11. svibnja ove godine.
Mladen Letina bit će predsjednik u jednogodišnjem mandatu do 1. srpnja 2020. godine te nastaviti s brojnim dobrotvornim akcijama i pomoći potrebitima u duhu rotarijanstva. U glazbenom dijelu druženja nastupila je ženska vokalna skupina Pučpuljike.

Leave your comment

Please enter your name.
Please enter comment.