Humanitarna aukcija vina Rotary kluba Čakovec za laboratorij robotike

Rotary klub Čakovec je 5. studenoga u čakovečkom hotelu Park bio organizator nesvakidašnje aukcije vina prilikom čega je obilježena i 90 godišnjica rotarijanstva u Hrvatskoj. Bila je to humanitarna priredba [...]

Rotary klub Čakovec je 5. studenoga u čakovečkom hotelu Park bio organizator nesvakidašnje aukcije vina prilikom čega je obilježena i 90 godišnjica rotarijanstva u Hrvatskoj.

Bila je to humanitarna priredba s koje je prihod namijenjen opremanju laboratorija robotike u Tehničkoj školi Čakovec. Vina su za ovu akciju rotarijanaca donirali poznati međimurski vinari Cmrečnjak, Lebar i Štampar te Krauthaker iz Kutjeva. Sudionicima ove dobrotvorne priredbe prigodnim riječima obratili su se međimurski župan Matija Posavec i ravatelj Tehničke škole Dražen Blažeka. U ime rotarijanaca pozdravili su ih predsjednik RK Čakovec Branimir Novak, te guverner Distrikta 1913 Darko Tipurić, koji je, s asistenticom Natašom Cikač, upravo taj dan bio u posjetu čakovečkom Rotary klubu .

Među donatorima je bio i pjesnik Stanislav Petrović, koji je pročitao nekoliko pjesama iz svoje najnovije zbirke pjesama. Vina uvaženih vinara prezentirao je poznati hrvatski sommelier Mario Meštrović. U zabavnom programu sudjelovao je jazz trio – Branimir Novak (gitara), Mladen Magdalenić (klavijature) i Željko Kovačević (saksofon). Zapjevao je i međimurski slavuj Mirko Švenda – Žiga. Ovom priredbom su čakovečki rotarijanci zajedno sa svojim prijateljima iz više drugih klubova i uzvanicima proslavili i tradicionalno Martinje. Za martinjski ugođaj uz ceremonijal krštenja mošta u vino pobrinuli su se naši poznati veseljaci Vid Balog i Davor Dretar – Drele. Nesebičnu pomoć za uspjeh ove humanitarne priredbe rotarijancima su pružili međimurski rotaractovci. Svima njima hvala, kao i gardistima Zrinske garde Čakovec, koji su dočekivali goste i uzvanike.

Leave your comment

Please enter your name.
Please enter comment.